PrimeGrid
Please visit donation page to help the project cover running costs for this month

Toggle Menu

Join PrimeGrid

Returning Participants

Community

Leader Boards

Results

Other

drummers-lowrise
1) Message boards : Sieving : ppsieve ATI/OpenCL testing (Message 30832)
Posted 3199 days ago by Profile cenit
I have something to report.

I was able to run these fine on 4850 using SDK 2.2. W7 64-bit. No errors whatsoever.

Recently, i updated the SDK to 2.3. now, all WU from PG for the GPU comp. error out.

Seems to me this app doesn't cover 2.3 SDK Open-CL. Anyone else verify this? I know this is very likely because i ran Milkyway@home, which uses CAL, and it ran fine. only PG, which uses CL, conks out.

EDIT: I concur with the above post stating that GPU-Z does not display the Open-CL tick.

Verdict: 2.3 SDK isn't compatible with this app.
Recc. Downgrade SDK to 2.2.
I'll do so, and post back with results.


Verdict: you didn't even read any message.
Why?
Because to everybody else SDK 2.3 works better than 2.2, sometimes even with lower computing times.

Check your installation. Maybe you didn't fully uninstall Catalyst 10.11 and SDK 2.2 before installing Catalyst 10.12 APP edition
2) Message boards : Number crunching : All ATI WU Fail on Catastrophic Error (Message 29311)
Posted 3227 days ago by Profile cenit
just to be sure, does GPU-Z recognize your device as OpenCL-compliant? Can you post a screenshot of GPU-Z?
3) Message boards : Number crunching : All ATI WU Fail on Catastrophic Error (Message 29277)
Posted 3228 days ago by Profile cenit
did you install catalyst 10.11 regular or APP edition?
You can try the new 10.12, please be sure to download the APP edition (it includes OpenCL, necessary!!)
4) Message boards : Proth Prime Search : ATI WUs ending with error ? (Message 29204)
Posted 3229 days ago by Profile cenit
don't know what you changed, but now it seems to work, at least on my host, without app_info!!

(on my host, i manually modified duration_correction_factor back in the days so maybe this also helped if someone other is still having problems)
5) Message boards : News : Official release of tpsieve for PPS (Sieve) (Message 29150)
Posted 3231 days ago by Profile cenit
In fact, I suggested to Rytis to change the <flops> value server side, not the <duration_correction_factor>, because modifying the latter doesn't do anything to prevent auto-aborting wu as he just discovered

So the problem seems to be a setting on the server.
IMO Rytis should increase the rsc_fpops_bound value, that he is sending with the WU's.



exactly
6) Message boards : News : Official release of tpsieve for PPS (Sieve) (Message 29148)
Posted 3231 days ago by Profile cenit
no, the problem arises only when NOT using app_info.
In fact, I suggested to Rytis to change the <flops> value server side, not the <duration_correction_factor>, because modifying the latter doesn't do anything to prevent auto-aborting wu as he just discovered
7) Message boards : News : Official release of tpsieve for PPS (Sieve) (Message 29144)
Posted 3231 days ago by Profile cenit
By now I had already changed estimates by 10 times; it doesn't seem to help. So I changed some other settings server-side instead; let's see if it helps now.

which parameters are you modifying? just to know, so that we can understand better also problem server-side
8) Message boards : Proth Prime Search : ATI WUs ending with error ? (Message 29096)
Posted 3232 days ago by Profile cenit
I'm also surprised by the performances of my 5770 vs 9800 GTX+ : they both need about 30 minutes to complete thier PPS WUs ...

Is this application unable to use all SPs in ATI chips ?

simply put, the cuda version has been developed more. The people behind the ati version have left. Let's hope someone will bring on the development. In the meantime, this app is better than nothing!


No exactly...the ATI app is OpenCL. If the NVidia cards only used OpenCL app versions, then a similar slowdown would occur. Conversely, if the ATI app used the Brook/CAL (i.e., the ATI native language or equivalent to CUDA), then the ATI cards would be faster. They don't, because the developer of the app could not do so (which is not surprising...any app at all is impressive since he does not even have an ATI GPU!).



this is absolutely wrong, I'm sorry if i'll be a bit rude.
OpenCL is not defective by design, in fact is the ONLY language recommended by ATi to write GPU software! Brook+ is an older language based on Brook that has been discontinued and is not updated anymore. CAL is the layer "under the hood", really very difficult to use (only simple algorithm like those used in collatz or milkyway@home can be deployed with this language).

The problem here is that the ATi app, written in OpenCL, is not developed extensively as the nvidia one, written in CUDA.
You can reach similar performances on nvidia writing a good OpenCL app, but unfortunately the same app would not be good performing on ATi, because you have to write custom kernels per brand if you want to get maximum performance. This is the problem that we have here: OpenCL kernels used in ATi app are tailored to the characteristics of nvidia gpus, because they come from the porting of the CUDA app.

I hope I'm clear...
9) Message boards : Proth Prime Search : ATI WUs ending with error ? (Message 29087)
Posted 3232 days ago by Profile cenit
I'm also surprised by the performances of my 5770 vs 9800 GTX+ : they both need about 30 minutes to complete thier PPS WUs ...

Is this application unable to use all SPs in ATI chips ?

simply put, the cuda version has been developed more. The people behind the ati version have left. Let's hope someone will bring on the development. In the meantime, this app is better than nothing!
10) Message boards : Sieving : ppsieve ATI/OpenCL testing (Message 29054)
Posted 3233 days ago by Profile cenit
Task pps_sr2sieve_4945295_1 errored out with Maximum elapsed time exceeded. Host ID 10601 (XP x_86, HD4770). I thought 4945295 was from new batch having corrected that issue. I have used the stock app without any app_info.xml.


see here. I think that they didn't fix the problem!
http://www.primegrid.com/forum_thread.php?id=2852&nowrap=true#29044


Next 10 posts
[Return to PrimeGrid main page]
DNS Powered by DNSEXIT.COM
Copyright © 2005 - 2019 Rytis Slatkevičius (contact) and PrimeGrid community. Server load 3.99, 4.06, 4.08
Generated 16 Oct 2019 | 21:21:13 UTC